507 edificis estan obligats a passar una inspecció abans de final d’any – Diari de Tarragona

507 edificis estan obligats a passar una inspecció abans de final d’any – Diari de Tarragona

Despreniment balcó per falta de mantenimentL’ensorrament d’un forjat al barri de Ponent, la caiguda d’una escala en un edifici del Serrallo i el despreniment de dos balcons a Torreforta i el carrer Major de Tarragona, són exemples de la falta de manteniment d’alguns edificis antics situats a Tarragona .

El Col · legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona denuncia que en el 95% dels edificis de la ciutat no es realitza cap tipus d’operació de manteniment, el que pot provocar un alt risc per als vianants de la via pública.

El president del Servei Municipal de l’Habitatge i Actuacions Urbanes, Xavi Tarrès, ha reconegut l’existència d’deterioraments en alguns edificis i ha puntualitzat que «els responsables són els propietaris». Fins i tot s’han publicat tríptics indicant als ciutadans els seus drets i obligacions com a propietaris d’immobles.

despreniment de dos balcons dimecres a Torreforta

Sol·liciti pressupost


Novetats del bloc

¿Què és la ITE?

És una revisió periòdica de l’immoble, ja sigui unifamiliar o plurifamiliar, que té per objecte garantir la bona conservació de l’immoble des del punt de vista de la seguretat i salubritat.
La ITE – Inspecció Tècnica d’Edifici és el mitjà que regula l’Administració per verificar que els propietaris mantenen elsedificis en un correcte estat de manteniment i ús efectiu per evitar situacions de […]

Preguntes freqüents ITE

Quina finalitat té aquesta inspecció tècnica?
La finalitat d’aquesta inspecció és instituir un sistema de control periòdic de l’estat dels edificis d’habitatges per verificar el deure que tenen els propietaris de conservar i rehabilitar els seus immobles.
En quins supòsits és obligatòria aquesta inspecció tècnica?
S’han de sotmetre a inspecció tècnica obligatòria:

Els edificis plurifamiliars d’habitatges en funció de […]

Característiques d’una ITE

En el context de qualsevol procés reglamentat d’inspecció, i en això les ITE no són una excepció, hi ha dos aspectes que planegen sobre totes les discussions: la responsabilitat civil i la relació entre abast mínim dels treballs i el seu preu. Moltes de les consideracions que tenen a veure amb aquests dos aspectes són difícils d’establir de forma objectiva, […]

Acerca del autor:

No se permiten comentarios.